Drazí spoluobčané a spoluobčanky,

díky Vaší podpoře, pomoci a kritickým připomínkám, se žižkovským zeleným podařilo v Praze 3 nastartovat změny do nedávna nevídané.

Vše začalo loňskou letní bouří nad radnicí Prahy 3, která po dvaceti letech ukončila vládu ODS nad touto městkou částí a odvrátila řadu plánů tehdejšího vedení, které spíše než zájmy občanů sledovaly zájmy podnikatelské lobby a developerů.

Zelení, již jako členové vedení radnice, dokázali zabránit zástavbě zelených ploch na Pražačce a Parukářce, zastavit projekt podzemních garáží na náměstí Jiřího z Poděbrad, prosadit nová pravidla a harmonogram privatizace nebo změnit kurz radnice v kauze Nákladového nádraží Žižkov. Otevřeli jsme radniční noviny pro názory opozice, začali jsme zveřejňovat zápisy z jednání orgánů MČ, připravili jsme cyklogenerel a začali instalovat první stojany na kola. Občanům jsme umožnili, aby sami rozhodovali o podobě veřejného prostoru - například o umístění betonových truhlíků.

V podobném duchu chceme pokračovat i nadále. Méně betonu, více zeleně, čistší vzduch, bezpečnější doprava, podpora občanských aktivit, transparentní radnice a hospodaření, podpora vzdělávání a rozvoj sociálních služeb, zapojení občanů do rozhodování o věcech veřejných. To jsou naše priority a do jejich naplňování se můžete zapojit i Vy!

Strana zelených Praha 3
Email: praha3@zeleni.cz
Najdete nás i na facebooku: