Drazí spoluobčané a spoluobčanky,

na Prahu 3 se valí lavina monstrózních betonových kostlivců ze skříně bývalého vedení radnice z ODS.

Choutky developerů na Nákladové nádraží Žižkov jsou známé dlouho. Málokdo však ví, že v jeho severní části má vyrůst obrovské nákupní centrum, řada věžáků a to vše doprovozeno minimálně 12 tisíci aut denně. Podařilo se nám sice zachránit budovu NNŽ, ale je to jen část celého problému. Podpořte naši výzvu Ne monstrmarketu a podívejte se na video z naší akce: http://nemonstrmarketu.cz/novinky/

Na dohled od NNŽ, u stanice metra Želivského, developeři zvítězili, respektive podezřele snadno získali veškerá potřebná povolení v minulém volebním období, a začíná zde výstavba další výškové budovy s honosným názvem Crystal Prague.

Obdobně je na tom i projekt pěti sedmnáctipatrových věžáků společnosti Central Group v těsné blízkosti Olšanských hřbitovů, s tím rozdílem, že jeho stavba ještě nezačala a my věříme, že se nám podaří alespoň snížit výšku plánovaných staveb.

Podrobnější informace k chystaným developerským projektům si můžete přečíst v článku našeho místostarosty Ondřeje Ruta.

Podpořte nás a pomozte nám zabránit nenávratné zničení rázu této jedinečné městské části. Přidejte se k nám, nebo naše aktivity podpořte finančně. Vyhráli jsme sice řadu důležitých bitev s developery a zastánci betonizace, ale válku s nimi dlouhodobě prohráváme. Bez Vás a Vaší podpory to změnit nedokážeme.

Zelení Praha 3

P.S.: Více o působení zelených ve vedení Prahy 3 naleznete zde: http://praha3.zeleni.cz/ruzne/co-prosadili-zastupitele-za-zizkov-nejen-sobe-behem-sveho-rocniho-pusobeni-na-radnici-prahy-3/

Strana zelených Praha 3
Email: praha3@zeleni.cz