Naše témata

• Bydlení
    Prosazujeme férové bydlení a férový průběh rozběhlé privatizace i přidělování obecních bytů nízkopříjmovým skupinám obyvatel. V obecních bytech odmítáme zvyšování nájmů.
  • Developerská výstavba
    Odmítáme předimenzovanou výstavbu, zejména takovou, která ukusuje pozemky žižkovských parků. Radnice by měla s developery umět vyjednat výhodné podmínky a spolupracovat s magistrátem i odbornými institucemi.
  • Doprava
    Jsme proti dalšímu nárustu automobilismu ve městě. Nechceme rušit přechody, chceme pečovat o chodníky, tramvajové nástupiště a jejich bezbariérovost. V rezidenčních zónách města by měla být zóna 30, kde se nebudeme bát poslat děti samy do školy.
  • Kemp Pražačka
    Kritizujeme chaotickou správu areálu SARAP a zpackané výběrové řízení na provozovatele kempu. Oblíbený indiánský kemp musel zcela zbytečně ukončit svou činnost.
  • Klinika
    Plně podporujeme iniciativu Autonomního sociálního centra Klinika v Jeseniově ulici. Kritizujeme představitele radnice za šíření lží a pomluv a podnikání aktivních kroků proti občanské společnosti.
  • Nákladové nádraží
    Jsme pro koncepční rozvoj areálu bývalého nádraží, zástavba pozemků by měla být možná jen na základě shody s magistrátem a odborníky z IPR. Kritizujeme vedení, které tyto instituce obchází a vychází vstříc developerům. Budova nákladového nádraží by měla projít konverzí a měla by se stát sídlem kulturních institucí.
  • Náš senátor
    Našim senátorem v letech 2012-2018 je Libor Michálek, protikorupční aktivista a whistleblower.
  • Otevřená radnice
    Výběrová řízení se na radnici často dějí za podezřelých okolností, zakázky malého rozsahu jsou zadávány netransparentně a často klientelisticky, Radniční noviny neinformují dostatečně  kontroverzních kauzách, na tyto případy upozorňujeme. Podporujeme participativní rozpočet.
  • Parukářka
    Chráníme park před další developerskou výstavbou a podporujeme zachování jeho „přirozeného“ rázu.
  • Školství
    Podporujeme dostupné a inkluzivní školství pro všechny bez rozdílu, kritizujeme segregaci jakéhokoliv druhu. Kritizujeme nedostatek školek na území Prahy 3 a absenci koncepce v této oblasti.
  • Veřejný prostor na Praze 3
    Veřejné prostory na Praze 3 si zaslouží lepší péči, podobu významných náměstí by měli navrhovat architekti, kteří vyhráli řádné výběrové řízení či soutěž. Podporujeme řešení bezbariérová, citlivá k chodcům a cyklistům s dostatkem zeleně a laviček. Nepodporujeme řešení, která jsou jen pro některé, gate communities apod.
  • Volby
    Ve volbách v roce 2014 jsme v koalici Žižkov nejen sobě vyhráli se ziskem 27,29 a zelené tak v zastupitelstvu reprezentuje hned 7 lidí, v koalici ŽNS pak dokonce 12 zastupitelů a zastupitelek. Děkujeme všem za podporu. Bohužel se ostatní strany rozhodly složit koalici bez nás a my tak máme 4 roky k důsledné opoziční práci.
  • Zastupitelstvo
    Kdo se byl alespoň jednou podívat na žižkovské zastupitelstvo, nikdy nelitoval! Je to absurdní komedie, kterou je dobré si přinejmenším jednou za život zažít. Termíny najdete zde: http://www.praha3.cz/samosprava/zastupitelstvo/terminy-zasedani
  • Zeleň Prahy 3
    Chráníme zeleň Prahy 3 zejména před developerskou zástavbou. Chceme aleje v ulicích a udržované stávající parky.