Žižkovští Zelení zvou na diskusi se zastupitelem Ondřejem Rutem a výstavu o developmentu

30. 03. 2017

Tisková zpráva Strany zelených v Praze 3, 30. 3. 2017

Ve čtvrtek 30. 3. od 18:00 proběhne v družstevní kavárně ROH (nad hospodou U Vystřelenýho voka, U božích bojovníků 606/3, Praha 3) Křeslo pro hosta, ve kterém usedne opoziční zastupitel Prahy 3 za Zelené Ondřej Rut. Debata doprovází putovní výstavu „Žižkov nezastavíš“ prezentující deset developerských projektů na území Prahy 3, která bude v ROHu ke zhlédnutí do 10. dubna. Akci pořádá místní základní organizace Zelených ve spolupráci s kavárnou ROH.

„Oproti debatě konané loňského listopadu při příležitosti zahájení výstavy v KC Vozovna, které se účastnili debatující zastupující různé aktéry a odborníky, má Křeslo pro hosta komornější charakter. Krom toho, že se chceme dotknout konkrétních developerských projektů v okolí Koněvovy a Husitské a na těchto příkladech také problému územního rozvoje, bychom rádi vyvrátili mýty o Zelených – například, že Zelení jsou proti jakékoli výstavbě. Doufám, že nakousneme také téma budoucí revitalizace této části Žižkova a s tím třeba spojený nárůst cen bytů a nájmů“, vysvětluje družstevník a opoziční zastupitel za SZ Lukáš Haupt.

Ondřej Rut, zastupitel za Zelené

„Jedním z cílů výstavy Žižkov nezastavíš a doprovodných diskusí a debat je informovat veřejnost, jaká výstavba jim může vyrůst za rohem, jak se ji lze bránit nebo jak lze proces pozitivně ovlivnit. Architektonické ztvárnění některých plánovaných staveb v okolí Koněvovy a Husitské ulice příliš neodpovídá charakteru dolního Žižkova a i o tom se budeme s Ondřejem Rutem na debatě bavit,“ dodává Petra Jelínková, spolupředsedkyně Zelených na Praze 3.

Výstava bude mít pokračování i na jiných místech na Praze 3. O prezentovaných kauzách i o dalších, o které bude v budoucnosti výstava rozšířena, se můžete dozvědět na webových stránkách www.zizkovnezastavis.cz.

Kontakt:

Lukáš Haupt: 603 169 012, lukas.haupt@gmail.com