Bezpečnější prostory u škol

Křižovatka Jeseniova – Tovačovského v blízkosti ZŠ Žerotínova byla upravena v rámci projektu BESIP. Díky tomu bude odteď bezpečnější pro řidiče i chodce, zejména malé děti.

Prvního září byla zprovozněna křižovatka Jeseniova – Tovačovského u kostela sv. Anny, která prošla úpravou v programu BESIP. Křižovatka je v těsné blízkosti ZŠ Žerotínova, tahle stavba tak přispěje k bezpečným cestám do školy.  Křižovatka je zvednutá na úroveň chodníku, což spolehlivě zpomalí projíždějící auta, plně bezbariérová, nároží jsou opatřeny antiparkovacími sloupky.

Zhotovitel firma DAP od poloviny září nastupuje na další šichtu, obdobným způsobem začne upravovat křižovatku Jeseniova – Ambrožova u ZŠ Jeseniova. Dál spolupracujeme s TSK Praha na přípravě dalších projektů BESIP.

Vydané stavební povolení pro realizaci v příštím roce 2024 mají tyhle lokality: Prokopova – Havlíčkovo nám. (přechod u Tesca), Cimburkova – Dalimilova (úprava přímo před ZŠ Cimburkova), Koněvova – Viklefova (přístup na zadní část zastávky Vozovna Žižkov) a Koldínova – Žerotínova (úprava křižovatky přímo u ZŠ Žerotínova).

Projektová příprava běží na lokality (předpoklad realizace 2025): Kubelíkova – Fibichova (křižovatka u Paláce Akropolis), Libická – Slezská (před MŠ Libická) a Za Žižkovskou vozovnou – Na Balkáně (před MŠ Pražačka).

Na bezpečnosti pěších a bezpečných cestách do škol nám záleží! Doufáme, že priority při sestavování dalších rozpočtů hlavního města dovolí všechny tyhle projekty realizovat.